Guardar correctament els guarniments de Nadal un cop que acaben les festes et pot estalviar temps i diners per a l’any que ve perquè es conservaran millor i podràs usar-los durant més temps.

1. Utilitzar contenidors de plàstic transparent
Els contenidors de plàstic són genials perquè podem veure el contingut, de manera que no cal perdre temps etiquetant cada caixa. A més, el plàstic ajuda a protegir el contingut de la humitat. A l’hora d’apilar les caixes, cal assegurar-se col·locar les de major pes i mida sota i les més petites amunt.
2. Empaquetar els abaloris
Col·locar-los en petites caixes com les de sabates. Si s’utilitzen moltes tires grans, les caixes més grans podrien ser massa pesades. Per evitar que s’enredin, col·locar cada tira en una bosseta plàstica. Una altra opció és embolicar cada tira al voltant d’un canonet d’un rotllo de paper acabat i enganxar els extrems amb cinta adhesiva.
3. No amuntegar els llums de Nadal
És convenient no amuntegar de qualsevol forma els llums de Nadal i no guardar massa llums en la mateixa caixa. La caixa resultarà massa pesada i les llums del fons es podrien fer malbé. Els llums s’enreden fàcilment pel que convé empaquetar cada tira de llums per separat o embolicar-les al voltant d’un canonet de paper o alguna cosa similar i ficar-les en bosses plàstiques.
4. No aixafar les corones
Les corones es poden apilar en caixes més grans, però cal embolicar cadascuna d’elles amb plàstic de bombolles. Si no s’emboliquen no s’haurien apilar.
5. Embolicar els guarniments de Nadal adequadament
S’haurien embolicar de manera individual en paper de seda blanc o en plàstic de bombolles si necessiten més protecció. Atès que la majoria dels guarniments són lleugers es poden emmagatzemar en caixes grans. Si es conserva l’embalatge original dels guarniments, és millor ficar-los en aquest, abans de col·locar-los a la caixa.
6. Protegir la decoració nadalenca de la humitat
Si vivim en un clima humit pot no ser suficient amb utilitzar recipients de plàstic. Posar bossetes de gel de sílice en cada recipient per evitar els danys causats per la humitat. En cas de no trobar a la venda bossetes individuals es poden fer embolicant unes culleradetes de gel de sílica en paper de seda blanc i tancant bé amb cinta adhesiva. Col·locar diverses bossetes a la caixa.
7. Protegir de temperatures extremes
Els guarniments delicats, com els fets de fotos o de cera poden ser sensibles a la temperatura, de manera que convé emmagatzemar-los en una zona climatitzada o podrien deteriorar-se, fondre o enganxar-se els uns amb els altres.
8. Marcar les caixes per identificar-les
Posar alguna etiqueta o llaç vermell a totes les caixes que continguin guarniments de Nadal, per tal de poder identificar-les fàcilment el proper any, encara que estiguin emmagatzemades al costat d’altres caixes que no tinguin res a veure amb aquest tema.
9. Desfer-se dels guarniments que ja no es van a usar
Donar o llençar el que sobra o no funciona. Algunes persones tenen tendència a guardar tot tipus de coses per si li troben algun ús més tard, però no val la pena malgastar espai en emmagatzemar guarniments que sabem que no anem a tornar a utilitzar (a menys, és clar, que tingui algun significat sentimental).
A Espai Trasters tenim trasters des de 1 m2, on podrà guardar totes aquelles caixes que utilitza puntualment. També tindrà lloc per a guardar altres coses que alliberaran espai a casa seva i li faran la vida més agradable. Comenci a optimitzar l’espai amb els guarniments de Nadal i aconsegueixi que la seva casa sigui més fàcil d’endreçar i així tenir-la més bonica i millor decorada.