Com emmagatzemar catifes

Catifes 1024x683

Emmagatzemar una catifa pot semblar tan senzill com plegar-la o enrotllar-la i deixar-la fora de la vista. Però les catifes poden arrugar-se, esquerdar-se, esvair-se i perdre la seva forma si s’emmagatzemen incorrectament.

Les catifes són susceptibles de ser danyades per l’aigua, la floridura, els insectes i la llum solar directa. Per tant, ja sigui que estigueu emmagatzemant una catifa temporalment o permanentment, netegeu-la, enrotlleu-la, emboliqueu-la i guardeu-la correctament amb aquestes directrius.

Pas 1: Netegeu-la

És important netejar qualsevol catifa abans de guardar-la per eliminar floridures, taques i residus, insectes i partícules alimentàries que puguin atraure insectes. Totes poden provocar el deteriorament de la catifa mentre es guarden.

Inicieu sempre el procés de neteja aspirant o raspallant  la catifa pels dos costats per eliminar la brutícia, el cabell, els àcars de la pols, pèls de la mascota i altres residus.

Les catifes antigues i orientals fetes a mà s’han d’aspirar a través d’una pantalla de niló per evitar danys.

La manera de procedir després de passar l’aspirador dependrà dels materials que s’utilitzin per fabricar la catifa o la catifa.

Catifes sintètiques:

En general, les catifes de fibra sintètica es poden rentar a màquina o netejar al vapor. Si la catifa té una etiqueta, seguiu les instruccions de neteja del fabricant.

Quan renteu a màquina una catifa teixida o trenada, col·loqueu-la en una bossa de roba de malla, renteu-la amb un cicle suau i assequeu-la a la temperatura baixa.

Les catifes grans trenades que no es poden rentar a màquina es poden netejar amb una esponja o un drap i una neteja d’escuma. Feu sempre una prova puntual per assegurar-vos que la solució de neteja no faci malbé ni descolorirà la catifa.

Catifes naturals:

Les catifes de fibra natural, com ara les de llana, cànem, coco i sisal, es poden danyar per agents de neteja abrasius, aigua calenta i vapor. Com a resultat, només s’han de netejar amb espuma de xampú per a catifes i un drap / esponja.

Utilitzeu un drap per esborrar l’escuma sobre la taca i, a continuació, utilitzeu un altre drap per eixugar la zona. És important no utilitzar aigua a les catifes de fibra natural, ja que absorbeixen i retenen l’aigua, cosa que dificulta l’assecat.

Les catifes de pell, ovella i de pell no s’han de netejar amb aigua. Per fer-ho, cobriu la catifa amb una capa de talc sense perfum i deixeu-la unes hores. A continuació, raspalleu i sacseu la pols, repetint el procés si cal.

Els insectes mengen tèxtils de fibra natural, de manera que dissuadiu les plagues col·locant sobres d’espígol o estelles de cedre vermell a la superfície de la catifa abans de rodar-la.

Pas 2: Enrotlleu-la

Abans d’emmagatzemar-lo, haureu de enrotllar la catifa. No la doblegueu, ja que això pot provocar arrugues i provocar l’esquerda de la base (suport).

Assegureu-vos sempre que la catifa estigui completament seca abans de rodar-la per evitar el creixement de floridura en zones humides.

En general, enrotlleu-la en la direcció del gruix per evitar danyar-la o posar-hi tensió als nusos. Per facilitar l’enrotllat, col·loqueu un llençol de cotó, mussolina o paper d’embalar sota la catifa.

No emboliqueu mai les catifes amb plàstic, ja que així no podrien respirar. Utilitzeu un tros de tela / paper d’embalar que sigui l’amplada de la catifa i prou llarg per embolicar-la tota la almenys una vegada i mitja.

El millor és enrotllar una catifa al voltant d’un tub de suport. Trieu un tub d’arxiu o de cartró cobert amb una capa de teixit com de cotó o de mussolina. Eviteu utilitzar tubs de PVC ja que alliberen productes químics que poden danyar la catifa.

Quan hàgiu acabat enrotllar-la, emboliqueu l’excés de tela al voltant de la catifa i assegureu-lo amb cinta de cotó o polièster. Per obtenir una protecció addicional contra la humitat i els insectes, embolcalleu la catifa enrotllada amb una capa de film de polietilè (transpirable).

Pas 3: Emmagatzemeu-la.

Conservi les catifes i les catifes emmagatzemant-les en un entorn fresc, sec i ben ventilat sense exposició a la llum natural. El millor lloc per emmagatzemar catifes és en traster, ja que les golfes, els garatges i els soterranis solen atraure plagues i els armaris no tenen ventilació.

Si heu d’emmagatzemar les catifes en un àtic, un soterrani o un garatge, bloquegeu les finestres per evitar que la llum solar directa esvaeixi els colors i penseu en utilitzar un ventilador o deshumidificador per evitar el creixement de floridura.

Independentment d’on escolliu guardar la catifa, assegureu-vos que estigui fora del terra per protegir-la de la brutícia i l’aigua. L’ideal és guardar les catifes i les catifes en un prestatge metàl·lic que s’hagi encoixinat amb paper de bombolles per evitar que les vores s’enfonsin a la catifa o la catifa.

No guardeu mai una catifa o una catifa gran en posició vertical, ja que pot perdre la seva forma. A més, no col·loqueu res a sobre de la catifa o la catifa quan s’emmagatzemi, ja que això pot provocar esquerdes a la base i destruir-ne la forma.

El millor és desenrotllar la catifa cada mes per airejar-la i inspeccionar si hi ha plagues, aigua, llum solar i danys en floridura i floridura. Si hi ha signes de danys, feu-lo netejar per un professional.

Guardeu les vostres catifes a Espai Trasters.

Espai Trasters disposem de trasters nets i assequibles, ideals per emmagatzemar catifes i altres mobles per a la llar.

Espai Trasters us podem assessorar sobre quin és l’espai més apropiat a les vostres necessitats.  Oferim opcions de lloguer de trasters, flexibles a preus assequibles per adaptar-nos a qualsevol pressupost i no hi ha cap tipus de permanència.

Poseu-vos en contacte per obtenir més informació o navegueu per la nostra web.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt